Culinair Wijntheater
Van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei vindt bij Villa Westend de eerste editie plaats van Villa’s Culinair Wijntheater, een spektakel dat nog nooit eerder in deze vorm is georganiseerd. Tal van (horeca)ondernemers uit de regio leveren een bijdrage aan dit bijzondere evenement. De toegang is gratis.
Culinaire oase
Het strand van Villa Westend, gelegen aan de Westbroekplas in Velserbroek, wordt in het Hemelvaartsweekeinde omgetoverd tot culinaire oase met tenten en terrassen waar dagelijks vanaf 12:00 uur presentaties en workshops worden gegeven. De Haarlemse vinoloog Barbara Verbeek, initiatiefneemster van het Wijntheater, presenteert voor het eerst haar glazenlijn die zij samen met Royal Leerdam Crystal heeft ontwikkeld.
Het Wijntheater
In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal per fles en per glas verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. De medewerkers dragen burlesque kleding en de dj draait muziek op vinyl uit de jaren ’70 en ‘80.
Smakelijke sensaties
Tijdens Villa’s Culinair Wijntheater leveren tal van bekende (horeca)ondernemers uit de regio een bijdrage. De koks van Brasserie DenK in Santpoort-Noord, die onder leiding staan van sterrenchef Alain Alders, bereiden flammkuchen en hippe hamburgers. Villa Westend serveert kreeft van de barbecue en huisgemaakte witte chocoladeijstaart. De voormalige kok van Hotel Okura, nu werkzaam voor Hokkai Kitchen in IJmuiden, laat zien hoe je kakelverse sushi klaarmaakt.
Culinaire diversiteit
In de rookkasten van Fix Fisch uit Rijnsburg wordt op ambachtelijke wijze zalm, makreel en paling gerookt. Pasta Casa (Santpoort-Noord) strijkt op het strand neer met een uitgebreid assortiment antipasti, rissotto en bijzondere kazen. Vanuit de retro foodcaravan van Hete Bliksem worden voor een paar euro de lekkerste streetfood gerechten verkocht.
Kooktheater
In één van de tenten opent meesterkok Michel Lambermon uit Haarlem zijn beroemde Kooktheater, waarin dagelijks plaats is voor maximaal twintig fijnproevers. Tijdens een avondvullend programma krijgen de gasten zeven gerechten met bijpassende wijnen voorgeschoteld. Voor deze activiteit dient gereserveerd te worden. Voor de overige activiteiten niet. Neem contact op met Villa Westend voor meer informatie: info@villa-westend.nl.
Diverse activiteiten
De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, Hemelvaartsdag, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor slechts 1 euro genieten van deze schelpdieren. Om 16:00 uur vindt op het strand de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2015. Vrijdag 15 mei draagt de titel ‘Vraatzucht’, zaterdag 16 mei is het ‘Kokken-rellen’ en zondag 17 mei komen liefhebbers van ‘Sjampoepel’ aan hun trekken.
Programma
Donderdag 14 mei: Oesterfestijn
14:00 uur: De natte oestershow
15:00 uur: Presentatie glazenlijn Barbara Verbeek & Royal Leerdam
16:00 uur: NK oestersteken Noord-Holland
18:00 uur: Schaal- en schelpdieren
Vrijdag 15 Mei: Vraatzucht
14:00 uur: Hete Bliksem
15:00 uur: De smaak van Leerdam
16:00 uur: De Groote Hans Moolenaar Show
17:00 uur: De 3K’s
18:00 uur: Uitbenen van lamsbout
Zaterdag 16 Mei: Kokken-rellen
14:00 uur: Japanse vechtsport met sashimi
15:00 uur: Het Wilde Westends
16:00 uur: De natte oestershow
17:00 uur: Duin & Kruidberg gaat rellen!
18:00 uur: Kooktheater
Zondag 17 Mei: Sjampoepel
14:00 uur: Kaas en bubbels
15:00 uur: Paling roken
16:00 uur: Champagneglas proeverij
17:00 uur: Het eigenwijze Kooktheater
Locatie: Villa Westend te Velserbroek
Datum: Donderdag 14 t/m zondag 17 mei
Tijdstip: Zie programma
Toegang: Gratis












